Ποιοι Είμαστε

Μικροβιολογικό Διαγνωστικό Εργαστήριο Πανέρη

Το βιοπαθολογικό-μικροβιολογικό διαγνωστικό εργαστήριο ΠΑΝΕΡΗ ιδρύθηκε το 1991 και σε σύντομο χρονικό διάστημα αποτέλεσε τον βασικό κόμβο και τον σίγουρο συνεργάτη του ιατρού και του εξεταζόμενου, στην πορεία του ελέγχου της υγείας αλλά και της έγκαιρης διάγνωσης στην πόλη της Ξάνθης.

Την εποχή εκείνη στον χώρο της εργαστηριακής Ιατρικής εξελισσόταν σε παγκόσμιο επίπεδο μια επανάσταση εισαγωγής νέων τεχνολογιών και εφαρμογής τους στην καθημερινή πρακτική, δίνοντας ώθηση και εγκαθιδρύοντας τον όρο «διαγνωστικό» με πολλαπλά οφέλη στην υγεία του εξεταζόμενου.

Το εργαστήριό μας ήταν αυτό, που με την εφαρμογή των νέων μεθόδων αλλά και την επιστημονική συγκρότηση των ιατρών του, εισήγαγε στην πόλη μας τις νέες τεχνολογίες και τις έκανε αρωγούς  των κλινικών ιατρών του νομού μας, αλλά και τις ευρύτερης περιοχής, όχι μόνο στον χώρο της Ιδιωτικής υγείας, αλλά και της δημόσιας Νοσοκομειακής. (Το εργαστήριο αποτέλεσε βασικό συνεργάτη του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης και του 412 ΓΣΝ Ξάνθης για πολλά χρόνια).

Η πληρότητα και η ικανότητα του ανθρώπινου δυναμικού του, ο εξοπλισμός του με κορυφαία μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας και αξιοπιστίας μαζί με την ένταξή του, σε συνεχείς διεθνείς μετρήσεις εξωτερικού ποιοτικού ελέγχου, καθιστούν το εργαστήριο κορυφαίο φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας. Η διαρκής ανανέωση του εξοπλισμού και η συνύπαρξη δύο ιατρών βιοπαθολόγων επιτρέπει την εκτέλεση της πλειονότητας των εξετάσεων, που απαιτεί σήμερα η Ιατρική επιστήμη. 

Στόχος μας είναι, το αξιόπιστο αποτέλεσμα, μέσα στο συντομότερο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να αποτελέσει άριστο εργαλείο στα χέρια του κλινικού ιατρού και να εξασφαλίσει στον ασθενή τη βεβαιότητα και την σιγουριά της έγκυρης και έγκαιρης διάγνωσης. Για το λόγο αυτό το αποτέλεσμα ελέγχεται και αξιολογείται με βάση το ιστορικό προηγούμενων μετρήσεων και σε σχέση με τις κλινικές πληροφορίες, σε όλη τη διαδικασία παραγωγής του, πάντοτε από δύο γιατρούς. Έτσι για μια μεγάλη γκάμα εξετάσεων υπάρχει δυνατότητα του αυθημερόν αποτελέσματος.

Ανθρώπινο Δυναμικό

Νικόλαος Πανέρης

Ιατρός Μικροβιολόγος

Η λειτουργία του Μικροβιολογικού Διαγνωστικού Εργαστηρίου Πανέρη στηρίζεται στο άρτια καταρτισμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό του, που εργάζεται με επαγγελματισμό για να σας προσφέρει το αξιόπιστο αποτέλεσμα στο συντομότερο χρονικό διάστημα. Οι δύο Ιατροί Μικροβιολόγοι του εργαστηρίου, Νικόλαος Πανέρης και Παρασκευή Πανέρη-Καρατσάη, καθώς και η ομάδα τεχνολόγων του μικροβιολογικού μας, εγγυώνται την παράδοση του ακριβούς αποτελέσματος, από την λήψη των αιματολογικών και βιολογικών δειγμάτων του εξεταζομένου, την επεξεργασία και ανάλυσή τους, ως την παράδοση του αποτελέσματος.Στο Εργαστήριό μας φροντίζουμε να συμβαδίζουμε με όλες τις νέες εξελίξεις στον τομέα της Εργαστηριακής Ιατρικής και να παραμένουμε ενημερωμένοι σε ό,τι αφορά τις καινοτομίες, τις αναβαθμίσεις και την τεχνολογία αιχμής στον τομέα του σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού που χρησιμοποιούμε, με τελικό σκοπό την εξυπηρέτηση του εξεταζομένου και του Ιατρού του.

Παρασκευή Πανέρη-Καρατσάη

Ιατρός Μικροβιολόγος